söndag 28 oktober 2007

Gulasch enligt önskemål


Matforum
är forumet för oss med mat-störning eller kanske rättare sagt intresse för mat. Du kan själv lägga in frågor eller svara på andras. Aktuella och inaktuella matbloggar finns listade. Ett mycket trevligt forum, man kan lära sig mycket där! Jag svarade på en fråga kring högrev - vad man kan laga av den. Här brukar det bli Gulasch. Lovade att skriva ner mitt recept på detta. Så Varsågod Urban och alla andra och Lycka till.

Gulasch 5-6 p

600 högrev skuren i bitar (jag gillar dem lite större)
6 gula lökar i bitarsmör att steka i
1 msk paprikapulver
1,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller fond)
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
1½ tsk salt ( ev lite mer)
1 msk socker
2 krm kummin
1 grön paprika i bitar
1 krm chilipulver
1 lagerblad
½ finhackad röd chili utan kärnor (ta med dem om du gillar starkt)
2 burkar hela tomater - ännu hellre körsbärstomater

Fräs köttet så det får fin färg i en stor stekgryta. Tillsätt alla övriga ingredienser. Sjud 2 timmar (gärna småputtra länge länge länge), späd med mer vatten om det behövs. Perfekt att förbereda dagen innan - då är den ännu bättre.

Inga kommentarer: