fredag 14 december 2007

Julmat men ändå inte



Paté låter sådär krångligt - sådär så man tänker att det görs bara på restaurang. Ja fiskbilen också då. Eller hur? Här är receptet som visar motsatsen. Så enkelt detta lilla krångliga ord kan vara. Passar utmärkt på lördagskvällen éller varför inte på nyår.

Fisk och skaldjurspaté
10 portioner

750 g färsk fiskfilé i småbitar (varav hälften lax)
250 g kräftstjärtar
salt, vitpeppar, cayennepeppar
3 ägg
7 dl vispgrädde
1/2 citron, rasp och saft
1/2 dl hackade färska örter, t ex dill, gräslök, dragon

Gör så här:1 Kör fisk och kräftstjärtar till fin färs i matberedare. Mixa med korta intervaller så att allt blir bra blandat. Stanna ett par gånger och skrapa ner fisk från kanterna. Tillsätt salt och peppar. Mixa igen. Kyl 10–15 minuter.2 Mixa ner äggen med puls-funktion.3 Tillsätt grädde och citronsaft i en tunn stråle under mixning. Lägg i citronrasp och örter. Mixa med korta intervaller så att allt blir blandat. Smaka av.4 Fyll en terrinform eller portionsformar och baka i ugn, 150 grader. Känn med en potatissticka så att terrinen är varm i mitten, då är den klar.


Recept och bild från Allt om mat

1 kommentar:

Mamsen sa...

de där kolorna verkar inte vara så dumma.
Men att du gråter till Lucia har helt klart med åldern att göra. Du börjar tidigt bara ;)