tisdag 8 januari 2008

Brödet Bröd

Brödet bröd, ett underbart gott bröd! Snabbt gjort och utan en massa knådande. Perfekt för tisdagsbak!

Brödet Bröd

7,5 dl rågsikt
0,5 tsk salt
2 tsk malda brödkryddor
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Smörj en avlång brödform (1,5 liter) och strö den med lite vetemjöl. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en jämn smet. Häll, putta ner den i formen och släta till ytan. Grädda i 175 grader i 1,5 timme. Täck med folie efter halva tiden. Låt kavringen svalna lite i formen innan den stjälps upp på galler. Låt den kallna inlindad i bakduk.

3 kommentarer:

lina sa...

Brödet bröd låter enkelt & gott! Här behövs det bakas:)

Dubbelörn sa...

Försöker leta fram här hos dig i vilka civiliserade trakter du har din "by" som får en fiskbil på besök *skrattar*... Hittar inget, tyvärr ;)
Kram

annamaria sa...

Byn finns i Småland.