tisdag 11 mars 2008

Kalkon på nytt sätt


Jag har sagt det förr och jag säger det igen: kalkonfilé är underbart! I dag blev det en ugnsvariant. Stekt kalkonfilé eller varför inte rester från kalkonmiddagen, grönsaker du gillar, kryddor, vispad grädde med chili i någon form. Lätt att laga och perfekt bjudmat. Går fint att förbereda och förändra. Färsk ananas passar utmärkt - prova den färska - stor skillnad mot burkvarianten.

Annas kalkonpanna
4p

2 stora stekta skivade kalkonfiléer
1/4 färsk ananas i bitar
1 paprika i bitar
1 zuccini i bitar
1 banan (uteslut om du vill)
3 dl vispad grädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl sweet chilisås
salt och vitpeppar

Lägg de skivade filéerna i en ugnsform. Lägg grönsaker/frukt över kalkonen. Blanda grädde sweet chili och vitlök, smaka av med salt och peppar. Häll över. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills rätten fått fin färg.




2 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Vi gillar också kalkon! Det är både saftigt o supergott.

Kram

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Tjolahopp! klart jag kommer ihåg dig. Hur skulle man kunna glömma?

Grym blogg har du ju också.
Här sitter man ju och blir sjukt sugen på lunch när man tittar på alla goda rätter du skapat.

Kul att du kikade förbi på min blogg förresten.