tisdag 1 juli 2008

Sommarkyckling

Somrigt, enkelt och väldigt gott. Kyckling, gurka och bacon. Går dessutom utmärkt att förbereda. Passar bra att göra till många - till sommarens trädgårdsfest kanske.





Sommarkyckling
4p

4 kycklingfiléer
1 pkt stekt bacon i små bitar (eller två om man som vi älskar stekt bacon)

4 dl grädde
1 buljongtärning (jag tog kött)
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk senap
1 dl gräslök
10 cm skivad gurka

Stek eller grilla filéerna, salt och peppra. Kör dem klara antingen i pannan eller i ugnen ca 20 min. på 200 grader. Kok upp grädde, vitlök, buljongtärning, senap, salt och peppar efter behov red ev. med lite mjölredning om du vill. Sjud några minuter. Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat, häll såsen över, strö över stekt bacon,skivad gurka och hackad gräslök. Servera med ugnsbakade potatis/grönsaker eller ris.



En god sallad till är också ett måste. Jordgubbar och melon är underbart i sallad!



2 kommentarer:

Anonym sa...

Den där såsen har jag gjort för längesedan, den måste passa kanon till kyckling! Ska läggas på minnet!

Anonym sa...

Mmm, vad gott. Kyckling och bacon är en ju en oslagbar kombination!