lördag 11 maj 2013

Äggmacka de luxe




 
Det här är ingen direkt hälsomat men rackarns gott. Maken skulle springa 1.3 mil och hans fru skulle inte det utan kröp ner i sängen en stund till och planerade den önskade frukosten vid målgång. Vad kan väl passa bättre än en rejäl stekt macka med ägg. Min kära lillasyster är upphovskvinna till denna goda skapelse. Hennes version var alltid med franskbröd om jag minns rätt - men fungerar alldeles utmärkt med ett grövre bröd också.
 
Syrrans äggmacka
 
1 smörgås - Franskbröd eller annat bröd du gillar
1 ägg
salt, vit peppar och paprikapulver
smör att steka i
 
Gör ett litet hål i mitten av brödet. Lägg i bröden i varm stekpanna, knäck ett ägg i hålet, stek en stund tills ägget börjar stelna. Krydda. Vänd mackan, stek en stund till.
 
Ta upp mackan och dela den, servera med grönsaker och gärna lite knaperstekt bacon.
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Testat två ggr nu. Brände smöret första gången.. Hetsiga jag liksom :-) Då hade jag den som del av en brunch och andra gången som enkel lyxmat till mamman när barnen åt pannkakor!!
HELT KLART EN NY FAVORIT!!!! Kram Camilla

annamaria sa...

Skam den som ger sig liksom!!! Härligt att höra att den gillades! Kram!!!