måndag 6 maj 2013

Varmrökt lax med kall ägg och romröra




Vår och sommar maten är på gång! Varmrökt lax är verkligen snabb-mat! Antingen servera den med kokt potatis och en kall sås eller vad man tycker bäst om. Här gillar vi denna variant, en underbart god och matig macka. Ja bröd det är det minsta på den här mackan. Lägg sallad på valfritt bröd, gurka, tomat och rejält med varmrökt lax. Avsluta med krämigt härlig kall ägg och romröra, skivad rödlök och citron.

Självklart äter vi helst denna macka på klipporna på Björkö, se bild nedan men passar förstås utmärkt en måndag efter jobbet! Snabb-lagat och jättegott!

Kall ägg och romröra

2-3 kokta kalla hackade ägg
1 burk creme fraiche eller smetana
3 msk majonnäs
½ burk röd finkornig rom
hackad färsk dill
salt och vitpeppar

Blanda allt, smaka av med salt och vitpeppar.



Inga kommentarer: